Restgarnsvävning

Ett par sista ändringar gör jag i min presentation innan jag lägger över den på en USB-sticka. Stickan och halsdukarna på bilden tar jag med på tåget till Stockholm imorgon, 2023-03-23. Då ska jag berätta om mina halsdukar vävda av restgarner på föreningen Uppland-Sörmlands Vävares årsmöte. Jag ska prata om hur jag väger, räknar, tänker, lägger till och väljer bort när jag försöker använda alla mina rester på bästa sätt.

Det blir många siffror i presentationen. Jag hör lite mummel i min närhet. En person tvivlar på att någon verkligen kan vara intresserad av alla mina beräkningar. Men visst är det fler än jag som vill använda material som redan finns istället för att köpa nytt. Då är det bra att hitta ett sätt att räkna och att tänka ut hur t ex ett litet nystan med bara 10 gram tunt ullgarn kan kombineras med andra garner på ett fint sätt i en halsduksväv. Nöjd och glad blir jag när jag lyckas använda resterna så att det bara återstår någon meter garn.

6 tankar på “Restgarnsvävning

 1. Agneta Croneld

  Jag beundrar dig som är så kreativ och lyckas väva så vackra halsdukar av alla möjliga mängder och tjocklekar! Genom åren har du vävt åtskilliga sådana. Det du hörde kan du totalt strunta i!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. faleartut

  Det är underbart att du visar och förklarar, och att använda ”lagervaror” är mycket bra för plånbok och miljö. Dessutom får man klura och det är bra för hjärnan. Heja dig!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Anne Bontin Lundgren

  Ingen kan ta bort din lust som du förmedlar på det absolut bästa sättet. Fundera aldrig på att sluta med det du gör, du förmedlar så mycket till oss andra. Om vi så bara tar oss till en bråkdel så är du en vinnare.🤗

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s