Återbruk i Västerås

Just nu pågår slöjdutställningen  ”Återbruk – skapa nytt” på Västmanlands läns museum i Västerås.  De cirka 120 föremålen i utställningen har lämnats in till en jurybedömd tävling utlyst av Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

En tävling har förstås en vinnare. Lena Langendal vann med sina korgar flätade av elstängsel med detaljer av gamla skidbindslen och offsetplåt.

Monica Asplund har virkat väskan av paketsnören. Är det kanske alla de där stumparna som vi sparar när vi försiktigt knyter upp snörena på presenterna, rullar ihop ordentligt och lägger bland bra-att-ha-grejerna?

Mattan med slarvtjäll av cykelinnerslang är vävd av Susann Levál.

Utställningen är innehållsrik och inspirerande. Jag gillade speciellt Inga Westins två verk ”Julbonad med drag”, en julkrubba av dragkedjor, och ”Drömmen om New York”, en gammal resväska fylld med olika rivjärn som höghus. Tyvärr lyckades jag inte få några bra bilder av verken, så den som blir nyfiken får ta en tur till Västerås och titta själv. Utställningen pågår till 13 januari 2013. Om man skyndar sig och åker till Västerås senast 18 november kan man som extra bonus se mer återbruk på hög nivå i Anna Sjons Nilssons utställning på Konstfrämjandet. Titta HÄR.

Västmanlands läns museums hemsida finns HÄR.

2 tankar på “Återbruk i Västerås

  1. Mona Lundquist

    Verkligen fina och inspirerande! ( jag är en sån presentpapper- och snörsamlare ) Sånt här borde man få in mer i slöjden i skolan. Jag blev nyfiken på julbonaden och julkrubban Det skulle vara kul att se hela utställningen.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s