Gamla trådrullar

Ett riktigt fynd gjorde jag för ett tag sedan, flera små kartonger med sytråd i vackra färger. Jag minns inte riktigt när rullarna i trä ersattes med plast. Någon gång runt 1970? Hur som helst så måste de här fina trådrullarna vara minst 40 år gamla. Tråden håller lika bra som ny. Det var bara den svarta som hade blivit lite skör. De svarta rullarna fick bli dörrknoppar på skåp i mitt arbetsrum.

9 tankar på “Gamla trådrullar

  1. Birgitta

    Hej! Jag har letat efter trätrådrullar. Tomma sådana! Nu hittar jag inga, men googlade o hamnar här på denna sidan. O min fråga är var jag kan köpa dom stora tullarna? Jag är i stort behov av en 50 stycken! Undrar om ni kan tipsa mig! Mvh! Birgitta

    Gilla

    Svara
  2. Maria

    Jag brukar också försöka köpa på mig om jag hittar gamla rullar, men jag har aldrig hittat så fin samling som du har. Smart att göra dörrknoppar av dem.

    Gilla

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      Nu har jag hållt på en bra stund och försökt få till ett foto av dörrknopparna, utan att lyckas. Ljust faller fel in i rummet, det blir konstiga skuggor, jag hittar ingen bra vinkel osv.

      Gilla

      Svara
  3. iHanna

    Åh vilket fint fynd! Älskar trärullar, dem spar jag alltid fast jag har inte bestämt vad de ”ska bli”, kanske en skål med rullar att njuta av bara.

    Gilla

    Svara
  4. Kerstin Sapire

    Blir så nyfiken på hur det ser ut! Kul ide! En kompis fann nyligen en hylla helt gjord av gamla trätrådrullar, på loppis nånstans. Måste väl vara en skräddare som knåpat till den. Inte utan att man saknar trätrådrullarna. Jag kan omöjligen göra mig av med de jag har..tråd på eller inte.
    Ha en skön sommar Elisabet!
    …hälsar Kerstin S

    Gilla

    Svara
  5. monika

    lyck kan va- just något sådant. o varje gång du der dom – minns du den lyckliga känslan o har den kvar. grattis.
    monika.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar