Re Rag Rug på Färgfabriken

RRR2

Idag har jag sett alla mattor som Katarina Brieditis och Katarina Evans har skapat i projektet Re Rag Rug. Det var vernissage på deras utställning på Färgfabriken i Stockholm. Utställningen pågår t o m 2013-10-27.

I 12 månader har de med stöd av Konstnärsnämnden tillverkat mattor av textilt spill. Av osäljbara ylletröjor och T-shirts från Myrorna och spill från T-shirttillverkning i Indien har de lyckats skapa smycken för golven. Traditionella textila tekniker har använts, som sömnad, flätning, virkning, broderi och stickning, ibland på nytt sätt. En del sömnad har skett med raksöm på symaskin, men det allra mesta är gjort helt för hand. Tanken är att åtminstone några av mattorna ska kunna produceras småskaligt under enkla förhållanden t ex i Indien.

Det har varit spännande och intressant att följa projektet HÄR på deras blogg. Och det var förstås riktigt roligt att höra dem berätta och se alla mattorna.

RRR1

RRR3

RRR4

RRR6

6 tankar på “Re Rag Rug på Färgfabriken

  1. Pingback: Framtidens mattor | Marias meningsbyggnad

  2. Lille-Mor

    Fina bilder på dessa otroligt vackra mattor! Det ska bli intressant att följa ”Katarinornas” återbruksprojekt. Håller tummarna!

    Gilla

    Svara
  3. Gunilla

    Ja – verkligen roligt att se allt på riktigt. Så fina och så fin utställning! Gå dit om Ni är i trakten alla ni som tycker om textilier och tänker på miljö/återbruk.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar