Gula handdukar

gula-handdukar-3
De blev bra, handdukarna som jag vävde i för ett par veckor sedan. Nu är de fållade (på maskin), hankade (köpeband från förrådet) och tvättade. De drog ihop sig precis som jag hade önskat. Ena sidan har färg som gräddkola, andra sidan är gul. HÄR finns mer information om väven.

Skulle restgarnerna i två gula nyanser, som jag spolade samman som inslag, räcka till fyra handdukar? Som vanligt vägde jag in garnet innan jag började väva och gjorde en beräkning efter inslagstäthet och garnernas meterantal per kilo. Ja, kanske fanns det tillräckligt med garn. Efter två handdukar vägde jag igen och kunde konstatera att det troligen skulle gå att väva ytterligare två handdukar. Garnet räckte och detta är vad som blev kvar!

restgarn

 

4 tankar på “Gula handdukar

  1. Fröken Slöjd

    Hej!
    Handdukarna ser jättefina ut.
    Hur blev de jämfört med de blå?
    Krympte de mer? Visst var det väl lingarn i varpen på dem?
    Så bra garnet räckte – helt perfekt!
    Hälsningar Fröken Slöjd

    Gilla

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      De gula handdukarna blev bättre, krympte jämnare. De blå med linvarp krympte lite ojämnt, mer i kortsidorna än på mitten. Men vad det beror på är lite svårt att säga, kanske för att linvarpen är lite stelare och lite tjockare än bomullsvarpen. Om jag väver fler blir det nog bomullsvarp.

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar