Nu har jag lust att väva

garn

Egentligen har jag köpstopp när det gäller vävgarner. Men när jag hittade härvorna med turkos lingarn nr 4 i en reakorg kunde jag bara inte låta bli. Tack vare köpet kommer lagret ändå att minska lite.

Garnerna på bilden ska bli handdukar. Om jag har räknat rätt så räcker garnet till 4 handdukar i storlek ca 70 x 150 cm. Det ljusgröna, lingarn 20/2, blir varp. Smala ränder har jag tänkt i inslaget, det turkosa varvat med dubbelt (eller enkelt?) lingarn 16. Men vilken färg ska jag välja på det tunna garnet? Blått eller grönt? Det kan jag bestämma när varpen är på plats i vävstolen. Jag tänker solva rakt genomgående på fyra skaft och knyta upp till liksidig kypert, eventuellt kombinerat med tuskaft. Jag får se vad som blir bäst.

Sällan kommer idéer ur tomma luften. Jag har fått lust att väva handdukar efter att ha sett Lisen Båtsmans alla provvävar, lämpliga just till handdukar, som hon har visat i Facebookgruppen Vävspolen.

Innan jag gör något annat ska jag avsluta ett par projekt som tar upp plats i arbetsrummet. Sedan blir det roligt att få upp en varp igen!

2 tankar på “Nu har jag lust att väva

Lämna en kommentar