På gång – 2023


Vinterspår
4 – 5 mars på Frövifors Pappersbruksmuseum

Kulturevenemang i Lindesbergs kommun med ca 150 programpunkter utspridda runt om i kommunen. Jag deltar på Frövifors Pappersbruksmuseum i Frövi och tar med mig halsdukar, kuddar, material till yllebroderi och annat textilt. HÄR är programmet, jag finns på punkt 97.

.

Restgarnvävning – föredrag
23 mars i Stockholm

Jag håller ett kort föredrag om mina halsdukar vävda av restgarner på föreningen Uppland-Sörmlands Vävares årsmöte. Jag pratar om att väga, räkna, tänka, lägga till och välja bort och om glädjen i att göra något av det som blev kvar. Ett årsmöte är ju bara öppet för föreningens medlemmar, men det är lätt att bli medlem, titta HÄR på föreningens hemsida.

.

Textil hantverkshelg
6 – 7 maj i Eskilstuna


Studiefrämjandet Sörmland arrangerar en textil hantverkshelg i Eskilstuna den 6 – 7 maj. Jag kommer att hålla en kurs i yllebroderi med temat fåglar. Det finns ytterligare fyra kurser att välja mellan: sashiko, nåltovning, flerfärgsvirkning och bandflätning/kumihimo. HÄR finns information om kursen i yllebroderi och HÄR i Studiefrämjandets vårprogram på sidorna 10 – 11 finns information om hela helgen.