Kanske blir det fler stygn

Den 29 mars är det idag och det snöar, snöar och fortsätter att snöa. Det blir ingen promenad och inte heller åker jag iväg till ett evenemang ikväll, inställt pga dåligt väglag.

Istället tittar jag igenom saker som ligger i korgar på mitt arbetsbord. Ett hörn på en blivande kudde i yllebroderi skymtas. Jag la broderiet åt sidan för nästan ett år sedan eftersom jag inte var nöjd. Varför, hörnet ser ju ganska bra ut? När jag vecklar ut tyget minns jag att jag tyckte att det rosa-vita hörnet bröt för mycket med resten, för vitt och för grällt. Jag borde nog fortsätta att sy och försöka balansera upp färgerna.

Ett annat broderi som har legat och vilat länge är det här. Jag letar bland gamla blogginlägg och ser att jag började sy 2015, titta HÄR. Redan då var jag tveksam. Trädet sydde jag klart ett par år senare och förra året la jag till den horisontella linjen. Jag tråcklade upp en cirkel också. Nu fortsätter jag nog med cirkeln och ser vad som händer.

6 tankar på “Kanske blir det fler stygn

 1. faleartut

  Stopp! Jag gillar ditt hörn! Det lyfter upp, som en vit blomma i en rabatt, som en lycklig Zinnia i en kruka av terrakotta! Fortsätt med resten, så går hela härligheten ihop!!!!!! Kram.. Nu ser jag ju att det är så du tänker, vid en andra omläsning. Det är bra när saker får ligga till sig, och mogna fram! Skynda långsamt, det är ett vinnande koncept! Heja dig!

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Agneta Croneld

    För många år sen tecknade jag varannan dag något som skulle visa hur jag ”mådde” på en kvadrat 13×13 cm. Hittade högen med dessa serieansikten som inspirerade mig att ta fram allt man kan brodera av. En tunn filtrock i gråsvart får nu ansikten, ganska grovt överförda, broderade i helt fri teknik. Jag är bara inne på andra ansiktet och vet inte vad jag tycker. Roligt är det i alla fall men jag har annat på gång också så jag vill inte bli sugen på mer textilt just nu! Ha det bra, Elisabet, hälsar jag från en genomsur omgivning.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s