Sömnadsprojekt

Det händer ganska ofta att mina projekt stannar av och blir vilande. Det skedde med tygpåsarna med japansk inspiration som jag började sy våren 2021. HÄR finns inläggen om påsarna samlade.

Planen var att sy minst tio stycken. Det blev sju påsar innan annat lockade mig och de flesta åkte ner i en låda tillsammans med tygerna. En påse använder jag och någon finns hos en ny ägare. Nu är planen återigen att det ska bli åtminstone tio påsar.

Tygerna är handvävda rester från Örebro läns hemslöjd. Butiken la ner för ca 30 år sedan, jag tror det var 1992, men tygerna är äldre än så. Jag skulle gissa att de är vävda på 1950- och 1960-talen. En del tyger finns det bara enstaka små bitar av. Det rutiga tyget på översta bilden är en liten remsa ca 8 x 30 cm. De gröna och bruna tygerna finns det betydligt mer av. Jag kan nog pussla ihop något av den där högen.

Här är en annan hög som det kanske blir något av. Den smårutiga lappen i rosa och vit plattväv är den enda av sitt slag, en liten tygbit på 12 x 14 cm. Det randiga till höger i vitt, rosa och ljusblått finns det desto mer av, en remsa 14 cm bred och flera meter lång.

Jag har kul med tygerna!

2 tankar på “Sömnadsprojekt

  1. faleartut

    Färgerna i den övre högen är Uuuuunderbara, jag gillar mustigt och färgrikt för tillfäller, ger värme och kraft. Japp, så är det. Perfekt nu när jag skall gå till vävstolen! Tack!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s