Halvvantar

Ibland går det fort! Halvvantarna var klara på ett par dagar. Garnet är spunnet av ull från Fjällnäsfår och är den sista leveransen i Ullen vi ärvde, projektet där Tant Kofta och Båvens Spinnhus sätter fokus på ullen från de svenska lantrasfåren. HÄR finns mina blogginlägg om projektet samlade. HÄR på Föreningen Svenska Allmogefårs hemsida finns information om de tio fårraser som ingått i projektet.

Fjällnäsfåren har mjuk, fluffig bottenull och relativt långa, glansiga täckhår. I det här garnet finns lite mörka fibrer och stickningen blir svagt och oregelbundet gråmelerad. Fint, tycker jag. Materialet från de två säsongerna med Ullen vi ärvde, informationstexter, stickbeskrivningar, ull och resterande garn, har jag sorterat in i pärmar. Till ullproverna har jag vikt små kuvert.

Jag avvek en aning från Tant Koftas beskrivning och gjorde de båda halvvantarna lika. Då passar de på bägge händerna och håller nog längre, eftersom de slits mest mot handflatan. I beskrivningen finns förslag på lite broderi. Jag avvaktar med stygnen. Kanske blir det någon bård eller några prickar.

6 tankar på “Halvvantar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s