Halsdukar av restgarner – väv nummer sex

Äntligen blev det en dag med lite sol och jag kunde ta en bild utomhus med någorlunda bra färgåtergivning.

Till den sjätte halsduksväven av restgarner valde jag samma garner som i väv nummer två. HÄR finns mer information om mina restgarnsvävar. Väv nummer två finns näst längst ner i flödet. Varpen består av ullgarn 28/2. Fyra trådar i olika färg går tillsammans i solv och rör. Inslagsgarnet är ett tvåtrådigt ullgarn med ca 5.500 m/kg. Den här gången blev halsdukarna rutiga. Bindningen är kypert 2/2 som vänder med skarp anslutning både i varp- och inslagsriktning.

För att inte bli handlingsförlamad av alla möjligheter har jag satt upp några regler för mig själv när jag väver halsdukarna av restgarner. Första regeln är förstås att bara använda garner som finns i mitt lager. (Det är absolut förbjudet att springa iväg till någon av stans garnaffärer och komplettera med en färg eller struktur som skulle passa riktigt bra.) Jag gör inga infärgningar utan får nöja mig med de färger som finns bland mina garner. Enda tillåtna bindning är kypert och det är fyra skaft som gäller.

Väv nummer sju sitter i vävstolen. Jag fortsätter så länge jag tycker det är roligt.

11 tankar på “Halsdukar av restgarner – väv nummer sex

 1. Solvår Nordvik Persson

  Du har sååå jättefina halsdukar – det ger inspiritation till mig me`MEN min fråga är nu:Har tidigare hört av mig om Pastor Stöps vantar. Är det möjligt att nu få köpa mönster och garn till denna? (Jag härstammar från Röros, pastor Stöp döpte min morfar) Det skulle va riktigt trevligt å sticka Pastorn s vantar! vänligen Solvår. ……PS VAD menas med ”Webbplats”?(längst ner i adresse-rutan?

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Vanten stickad av ull från Klövsjöfår ingår i projektet Ullen vi ärvde som drivs av Tant Kofta och Båvens Spinnhus. Garnet spanns av Båvens Spinnhus i liten mängd enbart till dem som prenumererade på projektet förra året, 2021. Stickbeskrivningen gjordes av Tant Kofta (Lotta Blom) till just detta garn. Du får höra med Tant Kofta om det eventuellt finns garn kvar som hon kan sälja, http://www.tantkofta.se.
   Webbplats = hemsida, blogg

   Gilla

   Svara
 2. Annika Westlund

  Åh. Så vackra de är! Tack för att vi får följa ditt inspirerande projekt. Jag skulle jättegärna vilja köpa en sådan halsduk av dig – säljer du dem?

  Glada hälsningar från Annika W / Göteborg

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Roligt att du gillar halsdukarna. De kommer att bli till salu. Helst skulle jag vilja visa alla halsdukarna tillsammans någonstans i verkligheten. Om inte det går att ordna så lägger jag ut dem till försäljning på bloggen och på Instagram. Det kan dröja ett tag, jag fortsätter ju att väva.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s