Roslagsull

Strax innan jul kom det första paketet i säsong två i projektet Ullen vi ärvde. Projektet drivs av Tant Kofta och Båvens Spinnhus och syftar till att sätta fokus på allmogefåren. HÄR finns mina inlägg om Ullen vi ärvde samlade.

Den här gången har Båvens Spinnhus spunnit garn av ull från Roslagsfår och Tant Kofta har gjort en stickbeskrivning till vantar med mönster i två färger. Roslagsfårens ull är av ryatyp med långa raka eller lockiga täckhår och underull. HÄR finns information om fårrasen.

Jag har kommit halvvägs på första vanten. Det är avslappnande att ibland följa andras instruktioner och slippa hitta på allt själv, men jag kan ändå inte låta bli att ändra lite. Det smårutiga mönstret stickar jag runt hela vanten. I beskrivningen, däremot, finns rutorna bara på vantens insida och yttersidan har ett lite mer komplicerat mönster. Jag började sticka helt efter beskrivningen, men repade upp och började om med bara de små rutorna. Efter bara några varv sitter det enkla mönstret i händerna och stickningen kräver just ingen koncentration. Rofyllt och avkopplande!

8 tankar på “Roslagsull

 1. saltsjon42

  En fråga?jag stickar inte men en vän t mej skulle bli glad av att få tag i mönstret!hur??

  Skickat från min iPhone

  > 8 jan. 2022 kl. 13:42 skrev Anita Gustafsson : > > God fortsättning!Hoppas Du är med på vårt nya tema!Bryderier. > Fint vantmönster!!! > ANita GN > > Skickat från min iPhone >

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Mönstret har Tant Kofta gjort speciellt till det här garnet. Det är bara tillgängligt för oss som prenumererar på Ullen vi ärvde.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s