Ett litet färgbad

När jag plockade rönnbär för att trä på tråd (titta HÄR) kom det plötsligt ett rejält regn. Det blev bråttom, jag plockade slarvigt och fick med mig en del rönnlöv hem.

Av rönnlöven blev det ett litet färgbad. I skåpen finns material kvar sedan jag hade workshops i färgning och nu tog jag fram ett par tillklippta bitar linnetyg, utan någon form av betning. Linnet fick koka tillsammans med rönnlöven. Resultatet blev som förväntat, en ljust gul färg på det obehandlade tyget. Jag fortsatte med att strö lökskal över tygbitarna, lindade in lite järnskrot och knöt ihop rullarna med silketråd.

Rullarna fick ett uppkok i rönnbadet och efter någon timme i värmen fick de svalna i grytan innan jag tog upp dem.

Nu har jag ytterligare två tygbitar med diffusa mönster, perfekta som underlag till broderi. Silketråden använder jag förstås att sy med. Linnebitarna kan också bli någon sorts lappverk tillsammans med andra färgade tyger i mitt lager.

4 tankar på “Ett litet färgbad

 1. Agneta Croneld

  Så enkelt det verkar när du beskriver, jag har tänkt det många gånger och även när jag följt din inlägg bakåt via dina blå här-länkar. Pedagogiska beskrivningar, stort kunnande och en bra drivkraft har du helt klart, en eloge!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Lis Slottved

  Hej Elisabet,
  Jag vill gärna ha möjlighet att kontakta dig privat, eftersom jag har en fråga till dig. Vill du vara så snäll att skicka mig din e-post adress? Tack så mycket i förhand. Vänlig hälsning Lis Slottved, Danmark

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s