Nu blir det färgning!

Halsduksväven som jag varpade för en vecka sedan, titta HÄR, är nerklippt och fransarna på de fem halsdukarna är drejade.  Jag varpade med sju trådar; två trådar ullgarn, en tråd i en blandning av ull och silke samt fyra olika silkegarner. Trådarna är solvade utan rapport. Bindningen är en liksidig kypert på fyra skaft. Inslaget består av två sammanspolade tunna entrådiga silkegarner. Det blir en väldigt behaglig kvalité, mjuk och len mot halsen.  

Halsdukarna ska inte förbli vita. De ska färgas och nu är det dags att välja kulörer. Valet är inte så lätt, det finns ju hur många färger som helst. Och det finns dova färger, starka färger, pasteller. Snart bestämmer jag mig och sedan visar jag resultatet.

6 tankar på “Nu blir det färgning!

 1. Ewa

  Ser fram emot att få ser resultatet. Jag skulle tycka att det känns lite utanför komfortzonen att först väva så fina halsdukar och sedan färga dem – utgången är ju lite oviss. Men det kan ju bero på att jag är en ovan färgare …

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Det är ju så roligt att färga! Det är inte meningen att halsdukarna ska stanna hos mig. De ska förhoppningsvis hitta nya ägare. Men jag vill ändå göra saker som jag själv kan tänka mig att använda. De är fina som de är, men en vit halsduk skulle jag inte trivas i.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s