Kypertvariationer

Ryakuddar börjar ta plats i vävstolen och jag tittar i mitt tyglager efter lämpligt material till baksidor på kuddarna. De här rullarna kommer fram ur gömmorna, handvävt linne, tre längder med måtten 65 x 210 cm. Tekniken är kypertvarianter på 8 skaft och materialet är oblekt lingarn nr 12.  Jag vävde längderna till en utställning som jag och min kollega Gunilla Dovsten hade tillsammans 1993 i Lindesberg i samband med firandet av att det var 350 år sedan staden fick stadsprivilegier.

Nu är frågan om jag ska ta detta till kuddbakstycken eller om rullarna ska få fortsätta ligga i ett skåp till ingen nytta. Det finns det förstås en del andra tyger som skulle kunna passa till kuddarna om jag kommer fram till att är synd att klippa i de här.

12 tankar på “Kypertvariationer

 1. Mailis Stensman

  HEJ
  Sätt inga saxar i dessa tyger för att göra baksidor! Det är min absoluta åsikt.
  Spar dem/använd dem vid utställningar/studietillfällen/gör en hel utställning med kypert variationer – gåsögon som tittar på denna märkliga värld. Det finns en kypertvariat med ros…
  i namnet. Vad heter den? Lennart Rodhes biskopskåpa till Växjö domkyrka är utförd i den tekniken av Handarbetets vänner.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Hej! Rosenkransen kanske? Utställning med gåsögon skulle vara intressant, om någon annan har lust och råd att driva projekt. Jag kanske klipper, eller också tar jag några av mina andra tyger till kuddarna. Numera, när jag bor i lägenhet, har jag tyvärr inte plats att förvara allt. Jag försöker undvika att köpa nytt och istället använda så mycket som möjligt av det som redan finns här.

   Gilla

   Svara
 2. faleartut

  Så mycket jobb som det är med framsidan kanske man kan tänka sig en DELIKAT baksida också, synd att de vackra tygerna skall ligga och känna sig bortglömda. Det är njutning med så vackra material! NJUT! Kuddar Extra Allt. Gå på känslan!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. hagadal

  Svårt fall, men det är nog dags att använda det eleganta tyget nu! Hur många kuddar blir det i vävstolen? Hoppas det räcker till alla. Kanske blir till en utställning till av det som bakstycke? Lycka till, snyggt kommer det att bli.
  Mvh Barbro Rydberg

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. anne-marie

    hello elisabeth make cushion and keep a piece of this wonderfull cloth to use as the background of a frame or a scarf , a bag….and keep a piece back in the wardrobe for the children…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s