Japansk påse

För ett tag sedan visade jag en provväv i lin, titta HÄR. Jag hade satt upp varp så att det räckte att väva några meter och när jag tvättat en provbit och såg att blev bra så var det bara att trampa och skyttla.

När jag tvättat och strukit tyglängden sydde jag en påse av japansk modell, en tsuno bukuro. Jag har sytt flera sådana tidigare, titta HÄR. Tyget räcker till ytterligare ett par påsar. Påsarna är så bra! De rymmer mycket, de kan användas till förvaring och till att bära saker i. Och när de är tomma tar de nästan ingen plats alls.

 

6 tankar på “Japansk påse

 1. Karin Samuelsson

  Dom där påsarna är så fina😍 Har provat o göra en mindre variant men tyckte den blev för liten. Har du nåt tips på storlek då det verkar som du gjort flera och använt dem.
  Allt gott.
  Men Karin

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Det här tyget är 27 centimeter brett. Jag tycker att det blir bra påsar om längden på tyget är 4 eller 5 gånger bredden.

   Gilla

   Svara
 2. Ann-Marie Alskog

  Praktisk o fin påse. Huset i bakgrunden-var är det? När jag var barn bodde vi i ett exakt sådant hus. Det är dock rivet nu

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Så fint du bodde en gång i tiden! Bilden är tagen snett över gatan från mig, i Rademachersmedjorna här i Eskilstuna. De flesta byggnaderna har stått på platsen sedan 1600-talet. En del är ditflyttade. Hur det är med just det här huset vet jag inte.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s