Marimekko x 50 x 2

I min bokhylla finns en ask innehållande 100 kort med mönster från Marimekko, 2 kort av varje motiv, således 50 olika mönster att beskåda och beundra. En del mönster känner jag igen, särskilt de äldre, medan andra är nya för mig. Jag kan sitta länge och bläddra bland korten. Alla är lika vackra och intressanta. Vilka fantastiska formgivare som har anlitats av Marimekko! På askens framsida finns ”Räsymatto” av Maija Louekari 2009.


Här är fem kort som jag tagit slumpmässigt ur bunten, ovan ”Vatruska”, formgivet av Aino-Maija Metsola 2012.

Översta raden: ”Purnukka”, Erja Hirvi 2008. ”Hedelmäpeli”, Erja Hirvi 2009.
Nedersta raden: ”Ryijy”, Maija Louekari 2011. ”Siirtolapuutarha”, Maija Louekari 2009.

4 tankar på “Marimekko x 50 x 2

 1. Kathleen

  Marimekko hat verkligen underbara mönster som jag älskar. Då har du verkligen en skatt med en hel kortlåda. Blommorna känner man kanske bäst, men det finns så många andra som är även inspirerande och där man kan drömma bort sig lite. Jag har köpt en del Marimekko – servietter som jag egentligen ville använda för olika decoupage-projekt, t.ex. översta mönstret (Vatruska) som jag ville tapetsera på ett litet soffbord som jag byggde ihop av gamla ikea-hyllor. Vi får se när det blir ;) Tack för att du delade de fina mönster med oss, Elisabet. Hoppas att allt är bra med dig. Kram från Tyskland!

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Kathleen

    Så, nu har jag fått Marimekko-asken till min födelsedag. Vilken underbar inspirationskälla för broderi och textiltryck. Eller bara sätta alla på vägen och titta i flera timmar ;) Tack så jättemycket för tippsen, Elisabet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s