Hållbart?

Ofta handlar jag begagnat, men trikå som jag har direkt mot kroppen köper jag helst nytt. Den här tröjan är märkt Our Best Basics made with organic cotton. ”Organic cotton”, ett material som ska vara lite bättre än en del andra och det låter som ett bra och hållbart val. Men tillverkningen av tröjan är ju så dålig! Jag hade bara haft den på mig en liten stund när jag kände hur halsringningen började töja ut sig och tröjan hasade ner mot axlarna.  Jag, som har kunskap och material, åtgärdar problemet genom att sy på ett band som håller in vidden i ringningen. Men vad gör den som inte kan? Slänger tröjan eftersom den känns så obekväm?

5 tankar på “Hållbart?

 1. faleartut

  I dessa kläder är det en ”Mix” med konstfiber och då blir det inte så miljövänligt i alla fall. En dum en undrar varför det skall vara elastan i allting? Även om man skall leta tyg och sy själv är det inte alltid lätt att hitta ren ekologisk bomull. KappAhl har fabriker i Kina hörde jag idag. Finns det någon lokalare tillverkning av kläder, det är svårt att hitta bra saker när man försöker göra rätt.
  Stilig åtgärd! Bra att Du har tagit kontakt, jag tror på det. Konsumenterna har makt!

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Det är inte lätt att göra rätt. Det går ju att hitta tröjor utan elastan och annat otyg, men de är ofta lite kraftigare och blir för tjocka under klänningar och tunikor.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s