Sjalväv

Vävstolen stod här tom och utan varp i nästan ett år, men nu har jag kommit igång med vävningen igen. Första väven blev en sjalväv, en kort varp till två sjalar i varptaqueté. (HÄR finns fler vävar i samma teknik.)

Varpen består av grönt garn från en misslyckad och upprepad stickning (se länken ovan) i kombination med diverse restgarner och några garner som det fanns lite mer av. Jag vägde garnerna, beräknade hur många varptrådar varje färg borde räcka till och gjorde en preliminär varpordning. Sedan varpade jag tills garnet tog slut och korrigerade varpordningen allteftersom. Så här mycket, dvs lite, blev det kvar av resterna efter varpningen. Skönt när garnlagret minskar en aning, men det finns garn till ytterligare några sjalvävar.

Det ljusgröna garnet krånglade en del i början av vävningen och varptrådar gick av. Det fanns inte så mycket garn att laga med, så jag tog en avvikande färg, gult, istället. När väven var nerklippt använde jag efsingar i rätt färg, sydde med en trubbig nål och bytte ut de gula trådarna.

1 tanke på “Sjalväv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s