Samla sommarminnen

Förra veckan, när det var som allra varmast, var vi i Stockholm några dagar. Att se utställningar fanns det inte mycket ork till. Men jag var i alla fall in hos Konsthantverkarna, Södermalmstorg vid Slussen, och såg en inspirerande, fin och mångsidig sommarskyltning i galleriet. Sticks and Stones är namnet på skyltningen/utställningen och så här står det HÄR på Konsthantverkarnas hemsida:

Samlande är för många av oss en del av sommaren. Man skördar i trädgården, plockar sju sorters blommor på midsommar, letar snäckor på stranden, osv. Man vill samla, spara och bevara sommaren så att man under vintern kan färdas tillbaka genom olika sinnen och påminnas om att det kommer en ny sommar.

I årets sommarskyltning har medlemmarna fått fundera på vad samlande betyder för dom, vad en samling kan vara, hur man återupplever minnen genom objekt och hur man delar det med sin omgivning.

Ulla Carlsson har byggt ”boet” av pinnar och fyllt med diverse ”bling”. Hon är också upphov till en fantastiskt vacker, ryaliknande väggprydnad av näver.

Samlat stenar har vi nog gjort, många av oss. AnneLouise Messing har balanserat sina och låter dem hänga som stillsamma objekt.

Catarina Hällzons exklusiva halsband av gäddfjäll hade jag gärna visat, men det blev mest reflexer från glasmontern när jag försökte fotografera. Ta en titt om du råkar vara i närheten de närmsta veckorna. 2019-08-21 är sista dagen.

Så vad gör man i storstan när solen gassar och svetten lackar?  Vi letade upp den mycket lätta brisen från vattnet och promenerade längs ständerna på ställen där vi inte varit tidigare. I Judarskogens naturreservat i Bromma tillbringade vi några timmar i skuggan under träden. Och så svalkade vi oss i Mälarens vatten vid en av alla badstränder som finns mitt i stan, Smedsuddsbadet. (Ungefär i mitten av bilden ses maken kyla ner sig.) Vi samlade på oss fina sommarminnen, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s