Världsbroderidagen

I ett halvår har ett påbörjat yllebroderi legat på mitt arbetsbord, titta HÄR. Då och då har jag tittat på broderiet och funderat lite för att sedan lägga det åt sidan. Det är något med färgvalet på stygnen som har känts lite svårt. Men idag, 2019-07-30, har jag äntligen satt igång igen. Ett applicerat  träd ska det bli som grund för kommande stygn och jag testar olika varianter genom att klippa former i papper. Ungefär som på bilden blir det nog.

Det lossnade när jag hittade rätt tyg till trädet. Ibland låter jag små bitar av kläde följa med i grytan när jag färgar broderigarn. Lite undangömd låg en bit i en konstig vinröd färg som kändes helt misslyckad och inte passade alls den gången då jag färgade. Men nu går färgen bra ihop med de gröna och rosa färgerna på bottensömmen.

Att jag fick en liten puff att sätta igång just idag beror på att Världsbroderidagen infaller. Sedan 2011 har dagen firats den 30 juli, ett initiativ av en lokalgrupp i Täcklebo Broderiakademi, HÄR finns information. Jag kände förstås till detta, men det var ändå trevligt att se en notis i lokaltidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s