Syr och snörper

Varför slänga och köpa nytt när saker går att laga? Sömmen gick sönder i min ena sköna, rejäla sko och det blev ett stort hål. Istället för att kassera skorna letade jag bland mina lintrådar och valde en tråd som såg ut att vara bra att sy med. Sömnaden skötte maken och skon kommer att hålla ett bra tag till. Men snart är det nog dags att laga den andra skon också.

De små sockorna som jag använder i stället för att vara barfota i sommarskor slits ganska fort framme vid tårna. Då är det bara att plocka fram den gamla spolen med silke i passande färg och snörpa ihop så länge det finns lite tyg kvar att snörpa i.

5 tankar på “Syr och snörper

 1. Kina Hellquist

  Här där jag bor har vi en jätteduktig och rolig skomakare. Han får sy några stygn i mina skor då och då. Det är ju ofta skor som man tycker mycket om som blir slitna och dom vill man gärna ha kvar. Det kostar inte många kronor heller.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Flurig

  Jag stoppar och lagar också strumpor/sockor, fyndar stoppgarn i secondhandaffärer.
  På 1950-talet bodde jag i Peru, där kunde man också få söndriga strumpor uppmaskade!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Yvoahr

  Jag kommer ihåg att min mamma lämnade in sina silkesstrumpor för uppmaskning. Det var på 40-50 talet. Jag tror den livsstilen kommer återuppstå

  Gillad av 1 person

  Svara
 4. agnetapensionar

  Du är ett föredöme, Elisabet! Jag hoppas att fler och fler kommer på att detta är framtiden. Okej, antalet skoaffärer måste minska men några jobb med att laga och göra nytt av gammalt måste det ju bli!
  Agneta

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s