Full rulle

I halvmörkret bakom en ställning med slitna plastmattor och raggiga ryamattor i begagnatbutiken skymtade  jag något intressant, något som jag alltid spanar efter, nämligen äldre trasmattor. Den här gången var det något alldeles extra. Jag lyckades baxa ut den tunga bunten för att kunna se bättre. Det visade sig vara en tjock mattrulle direkt från vävstolen, vävd utan uppehåll av begränsade mängder blandade trasor. Troligen skulle väven klippas itu i lagom bitar. Men det blev aldrig av och nu ligger hela rullen där. Om jag köpte? Nej, rullen var för tung för att ta på cykeln. Kanske åker jag tillbaka och ser om den finns kvar.

 

 

6 tankar på “Full rulle

 1. Maria Gille

  Så vemodigt på något sätt! Att någon lagt ner så mycket arbete, både med hjärnan och händerna och sedan antagligen blivit oförmögen att slutföra. Hoppas du eller någon annan vänlig själ tar hand om bunten

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Ja, visst känns det lite sorgligt. Någon har klippt utslitna textilier, tänkt ut hur trasorna bäst ska användas och suttit många timmar i vävstolen. Förhoppningsvis har det varit roligt och avkopplande. Bra att arvingarna (?) har lämnat bunten vidare till försäljning och inte dumpat den i en container.

   Gilla

   Svara
 2. Mira

  SÅ fin! Att du vågade lämna den! SÅ många gånger jag hittat FYNDET, men av en eller annan anledning tvekat och inte köpt och sen har det varit borta när jag kom tillbaka. Kunde du inte betalat och bett att få ställa undan?

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Så kunde jag ha gjort. Men jag försöker dra ner på antalet ägda föremål. Kanske köper jag den om den finns kvar nästa gång. Annars har någon annan nörd blivit lycklig.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s