På bibblan

 

Vilket privilegium att ha biblioteket i nästa kvarter!  Efter drygt 1 1/2 år som stadsbo känner jag mig fortfarande lika lyxigt lycklig över att nästan bo granne med Eskilstuna stadsbibliotek. Där sitter jag bekvämt och läser tidningar. Jag bläddrar i böcker och lånar hem en del. Ibland lyssnar jag på levande musik eller hör en föreläsning och ibland ser jag fina utställningar. Just nu t o m 2018-08-17 visas charmiga, fantasieggande skulpterade figurer av Stanislaw Lux. Se mer HÄR på hans hemsida.

8 tankar på “På bibblan

  1. Mona Q S

    Ja, vad vore livet utan bibliotek! Jag är glad över vårt lilla bibliotek i Lindesberg, men du bor i en större stad där utbudet förstås är större!
    Tyvärr anser vissa partier att det inte är så viktigt med just bibliotek så det gäller att rösta ”rätt” !😊
    Vilken lyckans ost du är Elisabet som har ett stenkast till bibliotek , station och konstmuseum !

    Gilla

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      Erat bibliotek är också väldigt fint, men dit hade jag ju två mil och ingen kollektivtrafik. Lyckan nu är framförallt att jag har så nära.

      Gilla

      Svara
  2. KataM

    Tack för tipset om Stanislaw Lux och länken till hemsidan. Fantastiska skulpturer! Och texten på startsidan borde alla de politiker och opinionsbildare som vill plocka bort det lilla av kreativa ämnen som kvar finns i skolan för att kunna klämma in mer teori tvingas läsa.

    Jag håller helt med om biblioteken, de är fantastiska. Själv lämnar jag ofta inköpsförslag på böcker de inte har och nästan alltid köps de in. Det tar sin tid ibland, men andra gånger tar det inte mycket mer än en vecka eller två.

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      Ja, hans hemsida är intressant. Började skriva om kreativitet i blogginlägget, men i +30 C inomhus fungerar inte hjärnan så bra som jag skulle önska.

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar