Två kilo ut och två kilo in

I nästan 20 år hade jag de här riktigt fina garnerna i min ägo, specialkvalitéer från Wålstedts Textilverkstad. Garnet är avsett till vadmalsvävning. Varpgarnet på koner har S-snodd och inslagsgarnet på härvor har Z-snodd. Dåligt samvete har jag haft för att jag aldrig satte igång med att väva den där vadmalen som jag tänkt. Nu blir det till slut vadmal av garnet i alla fall, inte hos mig, utan på Färgargården i Norrköping. Jag är så glad att garnet kommer till användning. Och det kändes också bra att garnlagret minskade med drygt två kilo.

Emellertid, det dröjde inte många dagar innan lagret fylldes på med ungefär samma mängd garn, två kilo redgarn som ska färgas. Det ska bli fina kulörer till yllebroderi och till fler halsduksvävar i dubbelväv och färgeffekt.

3 thoughts on “Två kilo ut och två kilo in

 1. Christina Svensson

  Hej!
  Det här är ingen kommentar om det fina garnet. Men jag har följt din blogg om hur stygn varje dag broderiet växte fram och igår såg jag det i verkliga livet. PÅ Hemslöjden i Landskrona. Det var riktigt roligt och vilket uthållighetsarbete!
  Det var också roligt att de andra arbetena. Men jag funderade på en sak: Somliga av arbetena såg ut som om den som sydde hade haft i alla fall en bestämd plan redan från början. Hur gjorde Du?
  Själv har jag aldrig vågat ge mig på något ”eget” men när jag var ung sydde jag en fruktansvärd massa danska broderier, Clara Waever och Handarbejdets Fremme. Det krävde också en sorts tålamod.
  Nu vill jag bara önska en trevlig rest av sommaren!
  Hälsningar Christina

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s