En blus av två herrskjortor

Ännu en gång har jag använt mig av sömnadsmönstret The factory dress från Merchant & Mills. (HÄR finns en klänning och länk till en annan klänning.) Nu gjorde jag lite ändringar i mönstret och sydde en blus av två rutiga herrskjortor. För att få lite kontrast till alla rutor tog jag ett småprickigt tyg till några detaljer, till infodring i halsen, baksida av kragen och uppvik på ärmarna. Jättekul att pussla med tygbitarna och jag är nöjd med processen och med resultatet. Men kommer jag att använda blusen? Kanske inte så mycket. Blått och rött passar inte ihop med just någonting annat i min garderob. Kanske dags att skaffa ett par blå jeans?

Det behövdes en förstärkning i halssprundet och då passade den här etiketten bra.

10 tankar på “En blus av två herrskjortor

 1. Therese Berg

  Jag älskar återbruk! Bra idé. Roligt att ta tillvara detaljerna. Tror att sambon har rensat ur några skjortor. Borde se om jag kan få ihop nåt av dem. Jag brukar få min morfars skjortor att sy till sonen av men de är oftast så slitna att det inte går att använda allt och plaggen sen ändå blir sköra.

  Gilla

  Svara
 2. Fröken Slöjd

  Fin blus, bra användning av ett par gamla skjortor.. Ett par blå jeans är alltid rätt. Eller kanske egentligen inte – har väl ganska hög belastning på vårt klot när de tillverkas men man kan ju använda dem till allt och i evighet.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s