Klänning igen

 

Det här är min andra klänning efter mönstret The factory dress från Merchant & Mills. HÄR visade jag den första klänningen. Kanske blir det ytterligare en, men då ändrar jag lite på konstruktionen av sidsömmarnas fickor. Kjoldelen skulle nog få ett bättre fall om fickorna satt fast i midjesömmen. Roligt att sy var det i alla fall och jag är nöjd med resultatet.

En blus planerar jag också att sy med utgångspunkt från det här mönstret. Två herrskjortor ligger isärsprättade på arbetsbordet.  Jag vrider och vänder på tygbitarna och funderar på hur de bäst kommer till användning. Om jag lägger till lite annat tyg, räcker bitarna till två blusar då? Ska jag behålla knäppningen? Fickorna – hur använder jag dem? Det här gillar jag – utmaningen i att göra så mycket och så bra som möjligt av ett begränsat material.

7 tankar på “Klänning igen

 1. agnetapensionar

  Jag gillar klänningen men ännu mer dina tankar om att sy blusar av herrskjortor. Låt oss ta del av vad du gör av dem! Jag förlänger min mans skjortors liv genom det enkla gamla tricket att ta bort kragen.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. lindemp

  Hej!

  Så fin klänning! Är det återbruk?

  Naturskyddsföreningen i Lindesberg ska ha om återbruk på miljövänliga veckan i höst, troligen på Stadsbiblioteket i Lindesberg. Skulle du vilja visa något där tillsammans med oss?

  vänlig hälsning

  Agneta Nilsdotter

  ________________________________

  Gilla

  Svara
 3. Ewa

  Vilken rolig och kreativ utmaning du givit dig själv. Ser fram emot att få se slutresultatet, blir spännande att se hur du återanvänt dina skjortor.
  Vänliga hälsningar Ewa

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s