3 tankar om “Promenerat i Stockholm

 1. Christina Rudling

  Hej Elisabet och alla anhängare av gerillaslöjd!

  En fråga jag alltid ställer mig när ni skriver om dessa alster är huruvida har ni skänkt miljöaspekten en tanke?! Syntetgarn är tillverkat av olja. Eventuella ekonomiskt hållbara processer för återvinning av fibrerna är fortfarande på forskningsstadiet.

  Därutöver har jag några högst personliga reflektioner:
  Sorgligt att du Elisabet, som i din blogg visar en så exceptionell skicklighet i vävning etc, tillsammans med större delen av det professionella slöjdsverige verkar ha fallit i farstun för fenomenet gerillaslöjd. Också jag promenerar i Stockholm (min hemstad) och ser dessa slarvigt framställda objekt misspryda gatubilden. Vem tycker sig ha rätt att sätta en gräll halsduk på min favoritförfattare? Eller en mössa på en liten blyg skulptur längs min favoritväg?

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Jag blir glad och upplyft när jag hittar en text som DU ÄR HELT OK när jag har virrat bort mig lite mellan Sophiahemmet och GIH. Hade jag blivit upprörd hade jag tagit ner virkningen från staketet. Det är hur lätt som helst att ta bort budskapen, kanske lättare än att sätta upp dem, om man inte gillar dem. Jag för min del störs av annat i det offentliga rummet, som spelreklam och drivor av cigarettfimpar, sånt som det är svårare att göra något åt på egen hand. Och miljötänket, det finns hela tiden i min med svenska mått låga konsumtion.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s