Snart klart

För ett par veckor sedan pusslade jag med småbitar av växtfärgat ylletyg, titta HÄR. Till slut kunde jag bestämma mig. Det blir en kudde, översta bilden, och en väska. Just nu ligger arbetet och vilar i väntan på att jag ska ta fram symaskinen och sy klart.

Tygbitarna har jag sytt ihop med skarvsöm (titta HÄR). Den som är uppmärksam ser att den blivande väskan har fått en extra effekt genom att sys med två remsor i skarvsömmen. Det är inte mitt eget påhitt. Idén har jag lånat från en kjolsäck som jag såg för några år sedan i samlingarna hos Örebro läns museum. HÄR finns kjolsäcken på bild i DigitaltMuseum. Titta noga, det ligger till och med tre remsor i några av sömmarna. Det finns mycket att inspireras av i museisamlingar, IRL ibland och alltid på DigitaltMuseum.

 

7 tankar om “Snart klart

 1. Anita Fors

  Grymt fint! Ekoprinten kommer så fint till sin rätt i kombination med svart. Och skoj att du plockade upp idén med dubbla remsor i skarvsömmen. Det blev väldigt snyggt.

  Gilla

  Svara
 2. Ann-Marie Alskog

  Fantastiskt fint. Du är så inspirerande. Får sådan lust att göra något själv men nu måste jag fokusera på HV-kursen 1,5 år till.
  Kommande helg är det vernissage på Waldemarsudde med en broderiutställning. Den pågår in i april.

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Tack för tipset om broderiutställningen på Waldemarsudde. På torsdag ska jag dit på en visning av Annika Ekdahls vävar. Men broderierna får jag försöka hinna se lite senare.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s