Återbruksslöjd

Handvävda, kasserade gamla cottolinlöpare brukar det finnas gott om i secondhandbutiker. Ofta kostar de bara några tior. Just de här fanns hos Eskilstuna Folkhögskola, i lokalerna där kurserna i Recycle Design – återbruk håller till. Skolan har längre och kortare kurser i ämnet (titta HÄR) och så finns onsdagsträffarna, dit vem som helst kan komma och återbruksslöjda utan kostnad.

På träffen i onsdags var temat just ”bordslöpare”. Vi hade fri tillgång till löpare, symaskiner, sytråd, band, dragkedjor och annat som vi kunde hitta i skolans stora lager. Med öppna sinnen granskades löparna och vi valde bland intressanta färgkombinationer och fina randningar. Snabbt omvandlades löpare till personliga kassar, väskor, förkläden och annat användbart. Så mycket bättre och roligare att använda sånt som redan finns än att köpa nytt! Nästa onsdag 2017-03-29 är temat ”sashiko”. Det blir kul att se vad Eva Svensson, lärare på folkhögskolan och den som håller i onsdagsträffarna, dukar fram.

De flesta av Eskilstuna Folkhögskolas utbildningar finns inne i stan i gamla industrilokaler på Munktellområdet. Men återbrukskurserna ligger lämpligt nog i ReTuna , en galleria några kilometer från centrum med butiker som bara säljer återbrukade varor, renoverade, ombyggda eller i befintligt skick. Läs mer om ReTuna HÄR och HÄR.

 

5 tankar på “Återbruksslöjd

 1. Kathleen

  Det är verkligen ett underbart ställe. Och RecycleDesign-avdelningen inom Folkhögeskolan är fantastikst. Jag gick där på Textilåterbruk-Distanskurs i två å®. Det var underbart, väldigt inspirerande och en viktigt stolpsten på min väg. Hälsa Eva så jätemycket! Om jag skulle bor bara närmare…

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. agnetapensionar

  Det är verkligen viktigt att återvinna, göra om och använda igen. Jag tror att det är därför jag gillar trasmattor så mycket. Jag menar riktiga trasmattor inte där man köper nytt tyg…
  Mycket material att ”leka med” är väl också en förutsättning för ett bra resultat! Läste om Re Tuna i den engelska artikeln. Kul o spännande!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s