Fårfesten i Kil

farfest-1

Nu är jag hemma igen efter intensiva och roliga dagar på Fårfesten i Kil. Så här tomt i Sannerudsskolan var det bara på torsdagskvällen när utställarna packade upp och innan de mer än 9.000 besökarna vällde in under tre dagar. I bakgrunden till höger anas Karin, Kate och Marianne, tre av de många entusiasterna i Fåreningen Fårfest i Kil som lägger ner så mycket arbete och omtanke på att skapa en fantastisk fest för alla som kommer till Kil.

Precis som förra året (titta HÄR) hann jag inte se så mycket mer än det som fanns alldeles intill mig. Hos Louise Ström, Språngmurs AB, gick det att prova att väva band i brickvävning och förstås beundra alla fina band som Louise vävt. Ulla-Britt Sätter, Hantverkstorpet, hade dukat upp med prover på många garntekniker och visade olika varianter av nålbindning, krokning och virkning. Hos Jeanette Rångeby, JAR Form, fanns material för att prova på skarvsöm.

Om knappt ett år, i mars 2018, är det dags igen!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

10 tankar på “Fårfesten i Kil

  1. Elisabet Inläggets författare

   Ja, helt fantastiska band! Hårband, skärp, armband, väskhandtag, gardinomtag, kanta trasiga ärmkanter, dekoration på kläder, kuddar och annat – det finns hur många användningsområden som helst!

   Gilla

   Svara
 1. Kerstin Andersson

  Fantastiskt kul och oväntat att träffa dig på Fårfesten. Jag kommer ju ihåg från vår skoltid att du var duktig i hantverk. Vilken fin och inspirerande blogg du har! Jag blir verkligen imponerad och inspirerad. Jag blev så tagen när vi sågs att jag glömde bort att titta på det du visade! Men det har jag ju sett nu vad mycket fint du gör. Hoppas vi ses igen på någon mässa!

  Gilla

  Svara
 2. Helén

  Hej.
  Vad trevligt att få ett ansikte på ”TEXTILA INSLAG”, det var ju dina små väskor jag kände igen först. Hoppas vi ses fler gånger.
  Hälsningar
  Helén
  som jobbade för Täpp Lars på Fårfesten

  Gilla

  Svara
 3. agnetapensionar

  Jag som gillar att leka med ORD blev väldigt förtjust i namnet Fåreningen Fårfest i Kil men inte bara det: Tittade på vad du bjöd på här samt det från 2016. Jösses vad mycket det finns att sätta händerna i! Ska du vara med i Växjö i september? En vävmässa av något slag som vi bara snuddat vid i ett samtal i vävstugan. Jag ska läsa om det nästa gång jag är där.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s