Dag 1

1-januari

Det här känns lite lagom att börja året med, utmaningen i gruppen Stygn varje dag 2017 på Facebook. ”Tanken och ambitionen är att brodera varje dag. Ett tygstycke som ska fyllas med stygn, många eller få, små eller stora. En spännande resa tar sin början den 1 januari. Ingen vet var den slutar den 31 december men många stygn kommer det ha sytts. En stunds reflektion varje dag med nål och tråd i handen.” Vi är drygt 300 personer som ger oss ut på den här resan tillsammans.

Jag lägger mig på en mycket låg ambitionsnivå, några stygn om dagen, utan plan. Det är så mycket annat som ska planeras hela tiden. Men snart kanske det uppenbaras ett mönster som gör att jag ändå börjar planera stygnen. Tygbiten, linne i storlek 35 x 35 cm, färgat med rost, låg överst i en av de ouppackade flyttlådorna med tyger. Idag har jag använt en tråd svart sytråd och sytt några gubbar. Kanske blir det fler stygn framåt kvällen. Som sagt, min ambition ligger på en nivå som jag tror att jag kommer att klara. Jag nöjer mig med några enstaka stygn på den här tygbiten varje dag under året. Men har jag lust syr jag förstås mer.

7 thoughts on “Dag 1

 1. agnetapensionar

  Så spännande, en sån grupp blir man nyfiken på! Jag har samma fråga som Maria Ho! Jag tänker på ett projekt, ej textilt, som jag och en vän jobbade med i ett år. Vi kallade det ‘Varannan dag’ och tecknade ett ”porträtt” av oss själva var och en varannan dag och täckte in hela året. Givande och roligt, tyckte jag! Lycka till med dina stygn!

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Mitt svar till Maria: Ja, sedan igår är gruppen hemlig. Jag hade inte observerat det när jag skrev inlägget. Men det går att följa en del av deltagarna på Instagram #stygnvarjedag2017.

   Gilla

   Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Ja, sedan igår är gruppen hemlig. Jag hade inte observerat det när jag skrev inlägget. Men det går att följa en del av deltagarna på Instagram #stygnvarjedag2017.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s