12 bilder före jul

färger

Akrylfärg, tusch, blyerts, gesso, kol, akvarellpennor, torrpastell. Inför broderikurser kommer ibland långa listor på saker som ska tas med och användas till skissövningar. Allt köps in och en tung resväska släpas med på tåget till kursorten. Men ofta används inte materialet och förpackningarna kommer hem oöppnade. Och så blir alltihop liggande till ingen nytta.

Nu antog jag en utmaning från Madde, 12 bilder före jul. Först satt jag mest och funderade på vad en bild egentligen är. Jag vet inte om jag kom så långt med tankarna, jag satte igång med färgerna istället. Mina bilder är pyttesmå, bara 12 x 12 cm, men jag får i alla fall tillfälle att leka med färger, penslar, pennor och annat. Här är några av mina 12 bilder. Det är kul att prova material och metoder så det blir nog fler försök.

Den översta bilden är den sista jag gjorde, den tolfte, och den jag gillar mest. Grundat med gesso och några pappersbitar från en dagstidning. Ockrafärgad akryl skrapade jag av från en gummiskrapa, överflödig färg från en tidigare bild. Sen har jag använt lite vit akrylfärg, svart kalligrafipenna och vit färgpenna.

Bild 7

Bild 3

Bild 6

Bild 5

Bild 2

3 tankar på “12 bilder före jul

  1. madeleneedlund

    Härligt att se och få ta del av. Gillar dina bilder och det ska bli spännande att se om det blir en fortsättning. Så glad att jag kunde inspirera dig till detta.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s