Det blev kuddar

kuddar växtfärgat ylle

Tre kuddar har det blivit av ylleremsorna som jag färgade med växter häromveckan, med tillägg av tyg som jag färgat tidigare. Det blir lite beslutsvånda när materialet är unikt och begränsat, men samtidigt är det roligt och utmanande att försöka använda det lilla som finns på allra bästa sätt. Bitarna är hopsydda med skarvsöm.

Kuddarna finns att se i Svalbo utanför Nora den 5 – 6 sept 2015 under Ljusstråk, en kulturslinga genom Nora Bergslag. HÄR är broschyren, jag finns på punkt 62. Kanske, kanske hinner jag sy en till innan lördag.

HÄR och HÄR finns bitar av ylletyg färgade med växter.

21 thoughts on “Det blev kuddar

  1. Elisabet Inläggets författare

   Lina Sofia Lundins bok Naturlig färgning kan vara en bra början och den enda bok som kommit på svenska under senare år. Eco Colour och Second skin av India Flint är också fulla med inspiration, men inte så mycket ”gör så här”.

   Gilla

   Svara
 1. Pysselfarmor

  Jösses anåda vilka kuddar! Oj oj såååååååååååå vackra.
  Ja detta underbara Ljusstråk, men tyvärr i år kommer vi inte annars hade vi hälsat på dig. Hoppas det blir vackert väder så att det är mycket folk i rörelse.

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Inte lika mycket folk som det brukar vara. Regnet vräkte ner på lördagen. Men jag stod ändå och pratade växtfärgning oavbrutet i två dagar. Vi ses en annan gång!

   Gilla

   Svara
 2. jeanette rapp

  Fantastiskt fina kuddar Elisabet! Lycka till på Svalbo! Hoppas jag kan komma ifrån och titta lite närmare på dem i helgen! Kram Jeanette

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s