Att randa en trasmatta – workshop

Mattrasor

För mig är trasmattor = återbruk. Med stor tillfredsställelse tar jag hand om utslitna textilier och ger dem nytt liv. Men hur långt kan jag väva med ett nystan mattrasor? Hur använder jag de begränsade mängderna med trasor på bästa sätt? I samband med Trasmattans dag den 26 juli 2015 , strax utanför Örebro, har jag en workshop där vi skissar och diskuterar olika sätt att randa en trasmatta.

Tid                        26 juli 2015, kl 13.00 – 14.30
Plats                     Rånnesta, vid sjön Tysslingen, en bit väster om Örebro  www.tysslingen.nu
Kostnad               150 kr (inkl moms)
Anmälan              Senast 10 juli, mejla till textilainslag(at)tele2.se, uppge namn, adress, telefon
Ta med                Papperssax, linjal, blyertspenna, limstift. Övrigt material ingår i avgiften.

5 tankar på “Att randa en trasmatta – workshop

  1. Pysselfarmor

    Just det – du skrev att du hade besökt gaffitimålaren som hade gjort geten jag broderat. Kan du tänka dig – han har sett min get på Instagram och gillar verkligen idén och broderiet. Han vill att vi ska ses så att han får se geten…..tänk att internet skapar då kontakter ;-)))

    Gilla

    Svara
  2. Pysselfarmor

    Tänk att allt kan man då beräkna. Detta visste jag inte, men så är jag ju ingen vävare. Tänker jag efter så kommer jag faktiskt ihåg att mamma höll på med ”något” som jag inte förstått varför hon gjorde det, men nu när jag läste Ullemors berättelse inser jag att det var det mamma sysslade med! Vad skoj att så här långt efter ”intrycket” få en förklaring.

    Gilla

    Svara
  3. ullemor

    Jag kommer ihåg när ”tanterna” hemma skulle beräkna åtgången till en matta. Trasnystanen lades upp på bordet i en snygg färgordning. Sedan drogs den ungefärliga längden på ett inslag ut mellan händerna, samtidigt som man räknade antalet utdragningar = inslag. Så fick man en uppskattning på hur långt färgerna skulle räcka. Alla sätt är bra utom de dåliga.

    Gilla

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      De rullade alltså upp nystanen och mätte och rullade sedan ihop dem igen? Så smart! De kanske skrev upp antalet inslag på ett gammalt kuvert eller liknande också?

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar