Jordens ändliga resurser

artipelag

Häromdagen åkte jag till Artipelag strax utanför Gustavsberg tillsammans med Bodil från Danmark och såg utställningen Earth Matters. Ett 40-tal konstnärer och formgivare från olika delar av världen är inbjudna av curatorerna Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano att delta i utställningen. Deltagarna arbetar alla med insikten att jorden inte längre klarar vårt sätt att överkonsumera de ändliga resurserna. En av de utvalda är India Flint, konstnär och växtfärgare från Australien med en genomtänkt miljöfilosofi.

Bodil och jag träffades för ett par år sedan när vi gick en kurs för India Flint hos Big Cat Textiles i Newburgh, Skottland (titta HÄR). Nu åkte Bodil upp till Stockholm speciellt för att se utställningen på Artipelag.

Sju klänningar av India Flint finns i utställningen och runt dessa verk tillbringade Bodil och jag en stor del av tiden. Hela och delar av återanvända kläder är färgade med växter på Indias karaktäristiska sätt och sedan sammanfogade i nya djärva konstellationer. De gamla plaggen får nya funktioner. En skjortärm blir till exempel en ficka, en undertröja en del av en kjol.

Utställningen på går t o m 2015-05-03. Den innehåller så mycket mer än India Flints verk och är definitivt intressant och sevärd. Och tankeväckande.

if 1

if 2

if 3

if 4

if 5

if 6

if 7

5 tankar på “Jordens ändliga resurser

  1. Ann-Cathrin Olander

    Underbara kläder och detaljbilder Elisabet. India Flint är verkligen ”inne” med sina färger och kläder. Love it <3

    Gilla

    Svara
  2. Hanna

    Den utställningen skulle jag gärna ha velat se, Indias grejer är så häftiga! Tyvärr är ingen Stockholms resa inplanerad innan utställningen har tagit slut. Jag får njuta av din bild.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar