Stoppat

stoppning 2

I maj 2013 bestämde jag mig för ett köpstopp, inga kläder skulle köpas under det närmaste året. När året gått inhandlades två plagg, ett par långbyxor och en T-shirt. Men sedan dess har jag inte köpt just någonting alls, lite underkläder bara och några hekto garn till en kofta och till två västar. Jag har helt enkelt varken behov eller lust att shoppa. Här finns gott om tyger, garner och gamla kläder att göra nytt av om jag skulle vilja.

En trist gammal brungrön slipover tog jag med till en workshop med broderi på kläder som Karin Holmberg höll på Länsmuseet i Örebro förra året. Jag började sy rader med stygn mitt fram på slipovern, men sedan blev den liggande. I förra veckan letade jag fram den igen och tänkte fortsätta fylla på med  fler ränder. Men någon liten rackare hade gnagt små hål här och där, så istället gjorde jag några inte helt osynliga stoppningar. Kanske petar jag bort de ursprungliga raderna med stygn mitt fram. Nu känns de som en onödig dekor.

stoppning 1

5 thoughts on “Stoppat

 1. Barbro Ager

  Föredömligt! Dels med köpstopp och så stoppandet. Jag gjorde en utställning med tvåändsstickat i Orsa på 90-talet. Med bl.a. gamla strumpor. Då skulle stopparna på strumpfötterna gömmas för det var så skämmigt! Men jag visade upp dem för att påminna om att man stoppade allt förr. Stopparna var lika fina som dina.

  Gilla

  Svara
 2. Jeanette

  Väldigt snyggt!!! Tur att det finns såna där små som hjälper till ibland. … ;-) , Fast jag är besviken på en av dem. En hade gnagt hål på en gammal handbroderad gardin för mig nu i vinter. Ett jättegulligt bo hade den gjort, t o m med egen toalett och skafferi.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s