Skåprensning

lila garner 2

Hur blir det här? Jag samlade alla restgarner i lila toner från tidigare sjalvävar, från nästan blått till nästan rosa, och la till lite grönt. Jag vägde garnerna, tänkte lite fram och tillbaka och tog sedan  bort det gröna. I vanliga fall är jag ganska rationell och har samma trådantal i varpränderna i sjalarna, men nu får ränderna bli just så breda som garnet räcker till. Svart garn får hålla ihop det hela.

Nu har jag varpat. Det fanns ingen färdig varpordning. Jag varpade tills nystanet tog slut och så här ser anteckningarna ut.

lila varpordning

För att lättare kunna ha koll på vad jag egentligen gjorde lät jag en tråd avgränsa varje färgbyte.

lila på varpan

Jag är mycket nyfiken på hur sjalarna kommer att se ut. Det är ungefär som när kyl och skafferi börjar bli tomma och ingen har lust att sätta sig i bilen och köra några mil för att handla. Lunchen blir ett hopkok av det som råkar finnas hemma. Ibland blir det alldeles utsökt och ibland ”intressant”.

9 tankar på “Skåprensning

 1. Anita Fors

  Så vackert det ser ut att bli. Spännande att se att du blandar en- och tvåtrådiga garner. Jag ser fram mot att se det färdiga resultatet!

  Gilla

  Svara
 2. Irene

  Hej,
  Har du blandat en- och två trådigt ullgarn i varpen?
  Jag har massor av växtfärgade garner i både en- och tvåtrådigt så jag följer med spänning resultatet, huruvida det blir intressant eller utsökt :)

  Gilla

  Svara
  1. Elisabet Inläggets författare

   Ja, det är både en- och tvåtrådiga garner i varpen, alla ca 6.000 m/kg, dvs garnnummer 6/1 och 12/2. Men jag varpar med två trådar, hela tiden en lila tillsammans med en svart 6/1 som ”stabiliserar” de olika lila garnsorterna. Vävtekniken är varptaqueté. Har gjort så här flera gånger tidigare och det har fungerat bra.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s