Alice Kettle på CAA

IMG_4564

Vilken tur jag hade!

Jag brukar försöka planera lite i förväg vad jag vill se i London, men den här gången hade jag inte så bra koll. Det var bara tur att jag hamnade på Contemporary Applied Arts, CAA, sista dagen av en samlingsutställning där bl a Alice Kettle deltog. Hennes broderier har jag sett på bild många gånger i böcker och tidskrifter och nu fick jag se ett par av dem i verkligheten. Två riktigt stora broderier, uppskattningsvis ca 1,5 x 3 meter, visades på utställningen.

Alice Kettle broderar fritt med raksöm på symaskin. Enligt utställningstexten arbetar hon intuitivt och har till att börja med bara en svag bild i huvudet av det färdiga resultatet. Hon syr stygnen i lager efter lager, ibland från baksidan, och kompletterar ofta med olika tyger. Det är lite svårt att förstå hur arbetet går till, eftersom bilderna är så stora. Men otroligt intressant att se de färdiga broderierna!

(Som vanligt: Klicka på bilderna så blir de större, gå tillbaka med ”bakåtknappen”.)

IMG_4565

IMG_4569

CAA, butik och galleri med konsthantverk av mycket hög kvalitet, ligger numera strax bakom Tate Modern. Läs mer HÄR.

HÄR är Alice Kettles hemsida. Hon var förresten en av lärarna på broderisymposiet på Sätergläntan i somras (en vecka då jag tyvärr var upptagen av annat).

IMG_4570

 

6 tankar på “Alice Kettle på CAA

  1. Gunilla Hildén

    Jag har gillat Alice Kettle länge och blev själaglad när jag upptäckte din Londonrappport. Tack! Jag gillar verkligen din blog.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar