Klänningen

Mah-jong 1

Det var den här klänningen jag letade efter i klädkammaren häromdagen. Den var en favorit under många år. Nu hängde den långt in i klädkammaren, skrynklig och garnerad med spindelväv. Jag hade den på mig för exakt 40 år sedan just idag, 2014-05-10. Då gifte vi oss, min man och jag, i Rådhuset i Eskilstuna, helt utan krusiduller och bestyr.  Vi är fortfarande gifta!

Mah-jong 2. .

12 thoughts on “Klänningen

 1. Helga

  Åh vad fint! Grattis! Jag och min sambo har pratat om att gifta oss snart, helt enkelt i rådhuset. Kanske kan jag hitta någon sån fin gammal skatt att ha på mig den dagen.

  Gilla

  Svara
 2. Elin.M.

  Hej hej.
  DEN klänningen har jag ”lånat” av min mor. Mitt exemplar är lite mer nött misstänker jag. T.ex. var etiketten var borta, så det var kul att få veta att det var en Mah-Jong-klänning. Dragkedjan har gått sönder långt innan jag fick ta hand om den men blixtlåset är snyggt så jag kör en hemlig lösning med säkerhetsnålar som inte syns till dess jag hittar ett lika fint att byta med (och till dess jag hinner/orkar fixa det). Jag trodde förresten att knappen var en hemmalösning, men din verkar ju ha samma!
  Jag tjuvkollar in här hos dig då och då. Jag gillar dina rapporter om allt från utställningar, böcker, till egna grejer.
  Tack!

  Gilla

  Svara
 3. Alfia

  Grattis på alla åren tillsammans och önskar minst lika mycket till! Modellen på klänningen skulle funka lika bra idag som förr, tidlös och praktisk.

  Gilla

  Svara
 4. Mona Qvist Stenbeck

  Gratulerar! (en dag för sent).
  Mah-jong, å vad jag gillade deras kläder och hade flera Mah-jongplagg också. Det finns inga i klass med dem idag, tyvärr.

  Gilla

  Svara
 5. Elsa Agélii

  Tidsdokument, ja som dofter får de oss att minnas! Och där har ni levt samman i 40 år! Till detta vill jag gratulera! Sammanvigda i Mah Yong! Starkt kitt! å ni få många fler fina år tillsammans!
  önskar Elsa

  Gilla

  Svara
 6. owe johansson

  fantastiskt…att möta ett sådant TIDSDOKUMENT just idag…kommer prezis ihåg alla drajfesterna på Gärdet i Sthlm..alla strandfesterna…dofterna…musiken Fläsket Brinner, Träd Gräs och Stenar, Mammas Badkar..Helikoptern Kräks…ooohhhviken levnadsglad musik och sikket ett ööös de var i varenda buske..å som vi drog ut i landet o skapade våra kollektiv och försökte odla…men inte tusan kom det nånna morötter, rödbetor..de växte nog nedåt till
  Du borde skapa flera tidsdokument med kläderna, musiken maten….
  ha de
  owe i Copenhagen

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s