Nu blir det bättre!

Linnesjal 2

Nu blir det bättre, men inte helt bra. (Titta HÄR.)  Jag bytte från en 55-rörssked till en 45-rörssked. Med två trådar i rör blir det 9 trådar per cm. Det hade givetvis blivit en mycket finare tuskaft med 1 tråd i rör i en 90-rörssked, men jag litar inte på att linvarpen håller. Inslaget föser jag försiktigt på plats med stängt skäl.

Det här ska bli halsdukar och de ska växtfärgas när naturen vaknar igen framåt sommaren. Jag har solvat så att jag kan väva in en tråd som ska användas för att vecka tyget innan färgning, en form av shibori. På bilden har jag lagt in en svart tråd för att det ska synas bättre. ”Vecktråden” är en kraftig merceriserad sytråd och jag har satt trådrullen direkt i skytteln. Det här är ett test och jag har ingen aning om ifall det kommer att fungera hela vägen. Men ”den som aldrig vågar gå vilse kommer ingenstans”.

Linnesjal 3

4 thoughts on “Nu blir det bättre!

  1. Hanna Molin

    Det ser jätte bra ut! Jag skall bara ge några tips på hur jag brukar spara varpen. Jag lägger in inslaget i öppet skäl. När jag byter trampa brukar jag ha slagbommen mot den vävda kanten, för att inte trådarna skall behöva slita på varandra i skeden när de byter plats. Varpen brukar jag fukta med sprejflaska, den skall inte vara våt utan bara kännas kall. Hoppas att du får det att fungera, vävning skall vara lustfyllt och roligt. Hanna

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s