Att liva upp en gråtråkig söndag i november

Embroidery

Denna lite gråtråkiga och regniga söndag i november blev jag sittande med senaste numret av engelska tidskriften Embroidery (November/December 2013). Många intressanta artiklar, hemsidor att kolla och länkar att följa gjorde att det plötsligt hade gått flera timmar!

På två uppslag presenteras drygt 20 studenter som tagit kandidat- eller magisterexamen i år med textil inriktning på olika universitet i Storbritannien. Här är tre exempel:
Tabitha Cottrell
Caroline Bell
Amy Buchanan 

D Caldwell

Dororothy Caldwell, amerikansk/kanadensisk konstnär, presenteras på sex sidor med många bilder. Hennes verk har jag sett tidigare i böcker och tidskrifter och jag längtar efter att få se dem IRL! De ser så spännande ut. Hon kombinerar tryck, reservage, broderi och applikation i stora format . Bilden har jag lånat HÄR, från hennes hemsida.

El Anatsui från Ghana är en annan konstnär som porträtteras i detta nummer och som också jobbar stort.  Kapsyler av aluminium och annat skräp blir skulpturer, som definitivt inte är textila, men som vid en första blick kan misstas för lapptäcken. På British Museum i London finns ett av hans verk en trappa ner, i den afrikanska avdelningen (jag hoppas det är kvar, det är ett tag sedan jag var där). Han deltog också i en utställning på Moderna Museet i Stockholm för några år sedan. HÄR finns en bok om honom, som man kan bläddra lite i.

Det blev en innehållsrik och inspirerande söndag, trots det trista höstvädret!

Embroidery ges ut av Embroiderers’ Guild, titta HÄR.

One thought on “Att liva upp en gråtråkig söndag i november

  1. Gunilla Hildén

    Fann ditt inlägg just efter att jag grottat ner mig i soffan och senaste Embroidery! Lustigt! Jag blev väldigt förtjust i Dorothy Caldwells verk. Därför var det jätteroligt att från din Embroideryrapport gå direkt vidare till hennes hemsida med bara ett klick. Så får en gråtråkig söndag i november guldkant! Tack!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s