20-årsjubileum hos Konsthantverkarna i Örebro

KHV

Det är inte klokt vad tiden går fort! I höst är det 20 år sedan Konsthantverkarna i Örebro flyttade in i de vackra och ändamålsenliga lokalerna på Järntorgsgatan 2 invid Svartån i Örebro, där vi driver butik och galleri tillsammans.

Kom och fira de 20 åren med oss på lördag 2013-10-05! Vi bjuder på tårta och 20 % rabatt. Rabatten gäller hela sortimentet utom föremålen i utställningen som har vernissage samma dag. Owe Johansson och Annette Alsiö visar ett spännande samarbetsprojekt i silver och glas. Här är ett smakprov.

image001

Vi är ett 15-tal medlemmar i kooperativet och vi arbetar med keramik, silversmide, textil, bokbinderi mm. I butiken säljer vi vår produktion, bruksföremål och unika objekt som vi själva formgivit och tillverkat i våra ateljéer och verkstäder. Småskaligt, närproducerat och med lång livslängd. För att komplettera sortimentet tar vi även in utvalda produkter av andra konsthantverkare. I 20 år har vi också bjudit örebroare och tillresta på ett brett utbud av utställningar av samtida förstklassigt konsthantverk i vårt galleri.

Jag har varit med i stort sett hela tiden, med några uppehåll när jag har veckopendlat till jobb eller studier, tagit paus från mitt konsthantverk och inte haft möjlighet att delta i det arbete som krävs för att driva verksamheten. Våra två anställda sköter det mesta av butiksarbetet, men vi medlemmar bidrar tillsammans med bortåt 2 000 obetalda timmar per år. Som konsthantverkare jobbar man ju oftast ensam utan arbetskamrater, så kollegerna i kooperativet är oerhört viktiga! Den gemensamma butiken är förstås också viktig för försäljning och försörjning.

Många av oss medlemmar finns i butiken på lördag, serverar tårta och pratar konsthantverk. Vi kanske ses? Det är öppet kl 10-00 – 15.00.

Gilla Konsthantverkarna på Facebook och få snabb information om vad som händer i butik och galleri! HÄR är länken till FB och HÄR är hemsidan.

One thought on “20-årsjubileum hos Konsthantverkarna i Örebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s