Människans viktigaste uppfinning?

Rep 1

Vilken är människans viktigaste uppfinning? ”Repet” svarar India Flint. Upptäckten att man kan tvinna ihop fibrer och få ett starkt rep ökade möjligheterna till överlevnad. Det blev lättare att fånga fisk och andra byten, att bära hem bytena, att tillverka något att skyla och värma kroppen med.

I India Flints bok Second skin (t ex HÄR kan man köpa boken) finns en beskrivning på hur man tvinnar ihop smala remsor av tygrester till ett rep utan andra redskap än händerna. Beskrivningen steg för steg tar nästan två sidor och trots att den är noggrann kan det vara lite knepigt att läsa sig till hur man ska göra. Men när India visade på kursen i Skottland förra veckan var det hur lätt som helst att fatta. Så i framtiden kan jag inte ens slänga de där korta tygresterna från klippningen av mattrasor! Jag avstår från att visa en instruktion här, men fråga mig gärna när vi ses.

På kursen använde vi våra rep till att binda runt tyg- och pappersbuntar som skulle ner i färgbaden. På köpet blev ju även repen färgade!

Rep 2

Rep 3

Här är fler bilder på rep och snören, i och utanför kurslokalen hos Big Cat Textiles i Newburgh.

India Flints blogg finns HÄR och HÄR är Big Cat Textiles.

Rep 5

Rep 4

Rep 6

Rep 7

One thought on “Människans viktigaste uppfinning?

  1. Susanna Lundbladh

    Varmt Tack för allt fint du delat med dig av från ditt spännande äventyr i Skottland!! Jag har verkligen njutit av din berättelse och alla bilder! Hoppas att vi ses någonstans någon gång och kan prata om detta härliga ämne!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s