Växtfärgning i Skottland – papper

Book 7

Min andra kurs för India Flint hos Big Cat Textiles i Newburgh i Skottland hette Windfall Book och handlade om att växtfärga papper och göra böcker. India ledde oss steg för steg utan att avslöja fortsättningen.

Vi började med att sy fast tygbitar på ett stort ark akvarellpapper. Pappret veks på ett speciellt sätt. Växtdelar från omgivningarna, lökskal, järnskrot, begagnade tepåsar mm stoppades ner i fickorna som bildats. Bunten bands om hårt och lades i färgbadet. Efter någon timme togs paketen upp igen. Spännande var det att se de oförutsägbara och slumpmässiga mönster som bildats.

När pappret torkat  var det dags att klippa och sedan vika igen – och vips, så hade man en bok! En bok fylld med ”här och nu”. Ytterligare blad syddes in i boken av papper som färgats i andra bad. Så många möjligheter till fortsatta lekar och experiment!

Book 1

Book 3

Book 4

Book 5

Book 6

Book 8

Book 9

Book 11

9 tankar på “Växtfärgning i Skottland – papper

  1. josefine

    Hej! Du har en himla fin och inspirerande blogg! Dina inlägg om växtfärgning är så inspirerande och ger en känsla av att ingenting är omöjligt och att det bara är att sätta igång. Tack för den inspirationen!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s