64 snören

64 trampor

Med en vävstol utrustad med kontramarsch är det inga problem att väva 8-skaftsdräll. Visserligen behövs 64 snören för att koppla samman lång- och kortlattor med tramporna, men det är lätt som en plätt att få ordning på alltihop. Trampuppknytning och överbindning justerades en gång för alla för 30 år sedan när vävstolen användes för första gången. Sedan dess har det gått som en dans! 

8-sk

6 tankar på “64 snören

  1. Birgitta

    Hej! Håller med om att det är lätt som en plätt med snörena och inga problem att få ett jättebra skäl. Men jag är lite värre än dej just nu, har 100 snören i min väv nu. ´
    Kram Birgitta

    Gilla

    Svara
  2. inspirmeta

    Verkligen snygg drällkomposition! Så är det ju de där snörena, men jag förstår din inställning: lätt som en plätt, när kontramarschen sitter på en Öxabäck- (Cyrus)-västol. Önskar mig det samma men jag får finna mig i min Glimåkra som jag nästan har lust att bygga och utrusta med märlor, tenar, vingmuttrar och ringar. God vävning önskar jag dig.

    Gilla

    Svara
  3. Irene

    En sådan vacker dräll. Jag har en kontramarschtillsats till min Glimåkra. Den står oanvänd i en låda på vinden. Eftersom jag ju ganska nyligen har börjat att väva har jag ännu inte känt något behov av att få dit den, men förstår också av alla som jobbar med kontramarsch att har man väl börjat så finns inget alternativ. Men då behöver jag nog gå en kurs till och få hjälp med att installera… I sinom tid, tänker jag.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar