Resultat av krappfärgningen

krapp shibori

Skulle det inte bli rött?

Jovisst, men det blir inte alltid som man har planerat. Sjalen fick inte den mättade mörkröda färg jag hade hoppats på, utan en blaskig blekröd. Kulören kanske skulle passa i ett annat sammanhang, men den gick definitivt inte ihop med de andra växtfärgade sjalarna som jag ska visa på en utställning hos Konsthantverkarna i Örebro i mars. Så nu har sjalen istället fått färg som nyputsad koppar.

Så här gick det till: Det var mycket färg kvar i krappbadet. Jag slängde resolut ner ett lass skal av gul lök och den krappfärgade sjalen. Ytterligare två sjalar fick hänga med. Den ena hade tidigare fått färg av rost. Den andra, gulfärgad med lupinblad, försågs med reservage på det HÄR sättet. Resultatet blev inte så illa.krapp 2

Jag fortsätter nog med krappen, ska bara klura lite på hur jag kan använda färgämnet på sjalar som redan är färgade med andra växter.

6 tankar på “Resultat av krappfärgningen

  1. KataM

    Snyggt blev det i alla fall, tycker jag. Och reservaget har du verkligen lyckats med. Det för tankarna till det där vågmönstret man kan se på sjöbottnen nära strandkanten och som jag tycker är så vackert.

    Gilla

    Svara
  2. Maria

    Blev ju läckert resultat ändå. Har som förstått att röd är den svåraste färgen, även i tex keramik. Eller om man färgar håret i rött, så håller det väldigt kort tid. Något obeständigt med färgämnen som ger rött.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar