Broderisymposium – del 1

En av sommarens höjdpunkter ägde rum förra veckan, nämligen broderisymposiet vid upplandskusten, med föreläsningar, flera kurser att välja mellan och möten med gamla och nya broderivänner.

Från England kom Mary Sleigh och föreläste och undervisade om sitt specialområde afrikanska textilier. Hon hade med sig intressanta textilier ur sin privata samling, inköpta på otaliga resor i Afrika, i länderna söder om Sahara.

Textilen på bilden är ett adinkra-tyg från Ghana med blocktryckt mönster. Tyget är vävt i remsor som sytts ihop med breda fållar mot rätsidan. Den speciella hopfogningen lärde vi oss på Marys kurs ”Inspirations from African textiles”. Under hennes kunniga ledning tränade vi på att göra stygnen på traditionellt sätt. Sedan var det fritt fram att använda sömmen efter eget huvud med olika tyger, diverse trådar, pärlor eller vad man ville. Roligt, fantasieggande och användbart!

Hanna sydde ihop svart tyg med rosa trådar …

…och Madde fogade samman flera olika tyger, som sedan blev början till en väska.

 Här är mina två provbitar.

7 tankar på “Broderisymposium – del 1

  1. Pingback: Broderisymposium 2012 Sweden | Mary Sleigh

  2. iHanna

    Kul att ses! Hoppas du visar fler bilder snart. Jag tänkte också skriva något, men bidde bara ett inlägg på Broderiakademins hemsida idag. Tror jag behöver mer tid att smälta allt detta

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar