Lövet

Mitt löv till Liljevalchs är fortfarande inte färdigt. Som väl var fick vi ca en månads uppskov med inlämnandet. Det kan tyckas att det vore bättre att jag jobbade med lövet än skrev om det. Men det som återstår är monteringen och jag måste fundera lite till på hur jag ska bära mig åt.

För mig innebär träd och skog saker som vila, lugn, rekreation, eftertanke och det ville jag visa genom att göra ett lågmält löv.

Fåglar ville jag ha med och som jag berättat HÄR förut så utgick jag från en broderad skiss från en kurs. Jag förstorade fåglarna, vred och vände på dem och klippte sedan ut formerna i s k fryspapper. Pappret har en tunn plastbeläggning på ena sidan, som fastnar på tyg när man stryker. Pappersfåglarna strök jag fast på tyget och de fick fungera som reservage i den fortsatta processen. Lite ljusblå textilfärg målades på tyget.

Med maskeringstejp gjordes ytterligare reservage för att behålla den ljusblå färgen. Nästa steg var gul textilfärg och mer maskeringstejp.

Sedan duttade jag på grön färg.

Till sist tog jag bort allt reservage, klippte ett lövformat hål i ett papper, använde det som schablon och la på grön färg.  

Jag hade tänkt komplettera med en hel del broderi och började sy konturer på löven. Men så tyckte jag att det var bättre utan stygn och tog bort det jag sytt. Bara fåglarnas konturer har förstärkts med broderi. Det visar jag så småningom när lövet är klart.

10 tankar på “Lövet

  1. Lo

    Hej! Ser också fram emot att se alla färdiga löv. Så intressant vad du berättade om i ett tidigare inlägg om kvinnors sätt att verka mot slaveriet!
    Allt Gott!
    Lo

    Gilla

    Svara
  2. Moni

    Du e så duktig på det här med att färga textilier, och det ser fint ut.
    Jag tror att du gör rätt som broderar konturer på fåglarna, löven är så tydliga ändå. Ska bli kul att få se ditt färdiga löv.

    /Moni

    Gilla

    Svara
  3. Madde

    Istället för fryspapper så funkar omslagspapper till kopieringspapper lika bra (det omslagspapper som har en liten vaxig yta på insidan.) Kanonbra och gratis!

    Gilla

    Svara
    1. Elisabet Inläggets författare

      Tidigare har jag använt omslagspappret till kopieringspapper, men i de senaste lådorna med kopieringspapper som jag har köpt, har det varit vanligt papper utan vaxad yta, runt pappersbuntarna. Tyvärr.

      Gilla

      Svara
  4. Eva Albrektsson

    Det ska bli så kul att se alla löv…och jag får också spana efter ditt, spännande. Mitt är klart sedan en tid tillbaka
    Eva

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar