Jag gillar grönt!

Jag gillar grönt! Jag väljer alltid grönt om jag inte tänker mig för ordentligt. När jag blev medveten om att grönt är den färg som först dyker upp i min hjärna, så försökte jag under en period att bara välja andra färger. Men snart struntade jag i att kämpa emot. Så här kan det se ut när min tvätt hänger på tork. Bara grönt, från gulgrönt till blågrönt.

I somras hittade jag det här tyget på en loppis, ett stort överkast av blommigt grönt 60-talstyg i bomull för ett par tior. Det skulle passa bra till kjol, klänning, tunika. Men när jag någon gång försöker mig på att sy kläder blir jag aldrig nöjd, utan ger upp och lämnar plagget halvfärdigt. Så jag får se, kanske fortsätter jag  bara att ta fram tyget och titta på det emellanåt.

8 tankar på “Jag gillar grönt!

  1. Mona Lundquist

    Jag minns att du önskade dig 13 par gröna skor en gång….. Jag tycker också mycket om grönt men kom på att jag inte har något grönt varken i kläder eller inredning….. får kanske tillräckligt av det gröna i naturen?

    Gilla

    Svara
  2. Meta Skoglund

    vackraste tyget! vill se vilket plagg du väljer att göra (och jag tänker matta om det vackra tyget…) jag som aldrig använder grönt kan knappast göra en matta utan grönt har jag insett. Alltid avsaknad av rätt gröna färg i tyg hyllan.
    Grönt är ju en blandning av en varm och en kall färg så den håller nog alltid.

    Gilla

    Svara
  3. Margaretha Arvidsson

    Hej Elisabeth! Jag har också en favoritfärg som jag försökt kämpa emot under flera perioder. Men trots att det finns så många andra vackra färger att välja bland, lämnar favoritfärgen inte sin plats närmast hjärtat. Jag har dock märkt att ett stänk av en kontrastfärg ibland piggar upp favoritfärgen. Det gillar jag!

    Gilla

    Svara
  4. Madde

    Jag förstår dig – Grönt är skönt! det ser hur fint ut som helst :) & tyget skulle passa fint till en 60-tals inspirerad klänning utan ärm, så att dina vackra tröjor får synas…

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar